Dus je wil een illustratie op maat? Super!

Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Wat zijn de stappen?

Bij deze zet ik het graag voor jou op een rijtje. 

MIJN AANPAK

STAP 1

Stuur een mailtje met daarin uitleg over wat voor illustratie je graag wil. Misschien weet je het nog niet helemaal? Dat is oké, samen komen we er wel uit.

STAP 2

Op vaste dagen (maandag - woensdag - vrijdag) beantwoord ik mijn mails. Je kan dan een mailtje van me verwachten waarin ik voorstel om een intakegesprek te plannen.

STAP 3

Het intakegesprek! Dit verloopt via een (video-)gesprek of als je in de buurt van Westmalle woont, kunnen we afspreken in de koffiebar. In dit gesprek kan je jouw idee helemaal uitleggen en stel ik vragen. Zo weet ik precies wat voor illustratie je in gedachten hebt. We stellen een deadline en spreken de prijs en het voorschot af.

Een hekel aan bellen? Via mail kan ik ook vragen doorsturen, dus maak je geen zorgen!

STAP 4

Je stort het voorschot en ik begin met je illustratie. 

STAP 5

Eerste correctieronde. Je krijgt een eerste schets in je mail aan. Dit kunnen er ook meerdere zijn. Denk aan een ruwe tekening, waar je vooral moet letten op de algemene sfeer en of de kleuren goed zitten. Je geeft je feedback door via mail waar ik mee aan de slag ga.

STAP 6

Tweede correctieronde. Deze keer krijg je een duidelijke lijntekening aan. Hier moet je letten op details, waar je feedback op kan geven. Voor het logo en de geboortekaartjes is er nog een derde correctieronde inbegrepen. We toetsen voor een laatste keer af.

STAP 7

Je illustratie is klaar! Ik lever de bestanden digitaal aan en stuur je de factuur op voor het resterende bedrag.

Jij geniet van je illustratie op maat!

FAQ

Hoe lang duurt het voor een illustratie klaar is?

Het hangt altijd af van wat voor illustratie je wil en hoe druk mijn planning met andere opdrachten is. Reken ongeveer 4 weken voor een portret op maat. Voor een grotere opdracht, zoals een geboortekaartje, heb ik minstens twee maanden nodig. Contacteer me dus op tijd!

Waarom heb je die tijd nodig?

Ik ben natuurlijk niet 24 op 24 bezig met tekenen. Daarbij werk ik ook aan meerdere opdrachten tegelijk. Ook wil mijn hondje Pochi regelmatig mijn overdeelde aandacht (en daar kan je moeilijk nee tegen zeggen).

Weiger je soms opdrachten?

Als ik voel dat iets niet binnen mijn kunnen ligt of als er totaal andere stijl van me wordt verwacht, kan het soms dat ik je niet kan helpen. Ik zal hier in altijd eerlijk zijn. Ook kan een deadline en mijn algemene planning een rol spelen of ik iets kan aannemen of niet.